ORDU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Altınordu Kapanış Töreni Haki Yener İlkokulu-Ortaokulunda Yapıldı.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Altınordu Kapanış Töreni Haki Yener İlkokulu-Ortaokulunda Yapıldı.


 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat TÜRKKAN´ ın 2014-2015 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Mesajı

13 Eylül 2014 tarihinde başlayan 2014-2015 eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. 598 okulda ve 5.642 derslikte 132.564 öğrenci ile 8.298 öğretmen kadrosuyla başarılı, huzurlu, problemsiz bir eğitim öğretim yılını tamamladık.

 

         Okullarımız; akademik anlamda bilgi edinilmesinin yanında çocuk ve gençlerimizin duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine yönelik birçok kazanımın gerçekleştiği kurumlardır. Bu kapsamda karne, öğrenim görülen derslere ilişkin sadece akademik anlamda alınmış notlar bütünü olarak değerlendirilmemelidir. Karne notları sorumluluk sahibi olma, çaba gösterme, saygılı ve kabul edilebilir davranışlar sergilime, güvenirlilik ve dürüstlük, sosyal ve sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, ödev ve sınıf içi gözleme dayalı bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir. Bütün bunları bir kenara bırakıp sadece karnedeki derslere ilişkin sayısal verileri yani notları göz önüne almak doğru bir değerlendirme olmaz.

 

         Bu hafta ve gelecek hafta LYS sınavına girecek öğrencilerimize, yine bu hafta Devlet Parasız Yatılılık Sınavına katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum.

 

Sevgili Öğrenciler;

         Bu eğitim öğretim yılında çalışmalarınızın karşılığını aldınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Bazılarınızın karneleri beklediği gibi olmayabilir. Bu tatil dönemi düşünerek durumunuz değerlendirerek yeni fırsatlar üretebilirsiniz.

         Yaz tatilini verimli geçirmek sizlerin elinde, tatil demek her şeyi bir kenara bırakarak bir yaşam sürmek değildir. Eksiklerimizi gidermek için önemli bir zaman dilimidir. Bu süreçte dinlenebilirsiniz, eğlenebilirsiniz, ancak zayıf ve eksik olduğunuz konuları tekrar etmeye de zaman ayırmalısınız. Ailenizin yaşamına katkı sunacak, hayatın içinde olan şeyleri yapmayı öğrenmeli onlara yardım etmelisiniz.

 

 

Değerli Öğretmenler;

         Her zaman daha iyiyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Yetişen bu nesil sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.

 

Sayın Veliler;

         Sizlerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımlarınız öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı kılacaktır. Çocuğunuzu tanımaya onun yeterli ve yetersiz yönlerini tarafsız olarak değerlendirmeye çalışın. Öğrencilerinizin yıl boyunca sergilediği performansı akranları veya kardeşleriyle karşılaştırmayalım. Onlara, yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayalım.

         Birçok problemin çözümü için olaydan sonra tepki vermek yerine, önleyici yöntemler denemek gerekir. Çocuğunuzun okuldaki başarısını yakından takip etmeniz önemlidir. Bu sadece sınav netlerini öğrenmek, sınav tarihlerinden önce ders çalışma öğütleri vermek değildir. Anne babaların; okul ile işbirliğine girerek çocuğun yaşadığı, yaşama ihtimali olan her türlü olumsuzluğu, içine düşebileceği riskleri tespit ederek giderebilmesi için yardımcı olmaları gerekir.

 

Değerli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler ve sayın veliler;

         Sizlere daha iyi imkanlarda, daha iyi planlanmış ve daha nezih fiziksel ortamlarda eğitim öğretim sunabilmek için devletimizin bütün gücüne, kendi var gücümüzü de katarak çalışıyoruz.

         Okullarımızı; kullanılabilecek bütün süreçlerde öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetine sunuyoruz. Ücretsiz yetiştirme kursları açıyoruz, yaz tatili boyunca açmaya devam edeceğiz, talep edilmesi durumunda bütün okullarımızda yaz okulu açılacaktır.

         Bu vesile ile tüm öğrencilerimizin sağlıklı, huzurlu ve güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum.

 

 

Nevzat TÜRKKAN

 

İl Milli Eğitim Müdürü

Karşıyaka Mahallesi Atatürk Bulvarı No 336/B Altınordu / ORDU - 0452 223 16 29 (30 31) / 0452 223 12 55

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.