ORDU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Belgesi Değerlendirme Toplantıları Sürüyor

2023 Eğitim Vizyonu Belgesi Değerlendirme Toplantıları Sürüyor

İl Millî Eğitim Müdürümüz Kutlu Tekin BAŞ, Bakanlığımız tarafından yayınlanan 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda yapılmakta ve yapılacak olan sosyal, kültürel, akademik ve sportif faaliyetlerin değerlendirilmesi ve planlanması amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya katıldı.

Altınordu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, her tür ve kademedeki eğitim kurumunu temsilen ikişer eğitim yöneticisi katılım sağlayarak istişarede bulundu. Çalıştayda ayrı kademedeki eğitim yöneticileri sunumlarını yaparak bilgilendirmede bulunurken, karşılıklı talep ve öneriler dile getirildi.

2023 eğitim vizyonunun temel amacının çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmek olduğunu ifade eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Kutlu Tekin BAŞ,  biz eğitimcilerden beklenenin, çocuklarımız ve gençlerimizi bir üst eğitim kurumuna hazırlamaktan çok öte olduğunu görüyoruz. dedi.

2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nin değerlendirmesinin yapıldığı çalıştayda, bizatihi değer olarak insanın merkeze alınmasının gerekliliğini dile getiren İl Millî Eğitim Müdürümüz Kutlu Tekin BAŞ, “Milletlerin karakterleri o milletin mensuplarının şahsiyetlerinin bir bütünüdür. Dolayısıyla da önceliğimiz şahsiyet eğitimi olmalıdır. Bu yüzden öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin önce kendini, ardından içinde yaşadığı toplumu ve o toplumun milli ve manevi değerlerini tanıması ve özümsemesi gerekmektedir.  Bu anlayış, ders içinde bir konu başlığı olarak değil, ancak her türlü faaliyetimizin ve her daim günlük yaşantımızın içinde yer alarak gelecek nesillere aktarılabilir. Eğitimin sonu olmayan bir süreç olması özelliğinden dolayı bugün okul öncesi öğretiminden hayat boyu öğrenme eğitim kurumlarına kadar her kademe ve türdeki okulları temsilen siz değerli eğitim yöneticilerimizin fikirleri doğrultusunda; öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimize yönelik sosyal, kültürel, sportif ve akademik çalışmalar planlayarak ilimiz bazında bir rapor hazırlanacaktır.” dedi.

08-11-2018

08-11-201808-11-2018

Karşıyaka Mahallesi Atatürk Bulvarı No 336/B Altınordu / ORDU - 0452 223 16 29 (30 31) / 0452 223 12 55

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.