18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde Atatürk Anadolu Lisesi tarafından anma programı düzenlendi.
Programa Valimiz Sayın Muammer Erol, MHP Ordu Milletvekili Sayın Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Sayın Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan Uçak, İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sayın Sadi Akman, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Mehmet Kazazlı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Fatih Vargeloğlu, protokol mensupları, Müdürlüğümüz idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ayhan Korkmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında Çanakkale Zaferi'nin, milletimizin vatan sevgisi, fedakârlığı ve inancının en güçlü göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan öğretmenimiz, bu destansı mücadelenin yalnızca askerî bir zafer değil, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun simgesi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Ben size taarruzu emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum, tarihin görüp görebileceği en büyük siper savaşını başlatan o cümle yankılanınca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten, vatan evlatlarımız ölmeye gitmiş ve Çanakkale geçilememiştir. Türk askerinin iman dolu göğsünde merhametin, vatan sevgisinin ve ahlakın yaşadığı yaşatıldığı Çanakkale Zaferi, düşman askerinin insanlığı ve ahlakı öğrendiği 'Centilmenler Savaşı'dır. Bizlere bu kutlu zaferi armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk ordusunun kahraman evlatlarını, aziz Türk milleti ve vatan uğruna hayatını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz."
Program kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Resim dalında Kumru Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Alperen Ertay birinci, Kabataş Merkez Ortaokulu öğrencisi Ömer Sadık Güzeltepe ikinci, Ünye TOKİ Ömer Çam İlkokulu öğrencisi Muhammed Kerem Ülker üçüncü oldu. Öğrencilerin ödüllerini Valimiz Sayın Muammer Erol takdim etti.
Şiir dalında Gürgentepe Şehit Ersin Şanlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kaan Eymen Aydın birinci, Fatsa Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Öznur Yolerî ikinci, Akkuş Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Emine Selin Balcı üçüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini MHP Ordu Milletvekili Sayın Naci Şanlıtürk verdi.
Kompozisyon dalında Altınordu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Defne Su Çelikkol birinci, Ünye Mustafa Râkım Anadolu Lisesi öğrencisi Kübranur Öztürk ikinci, Perşembe Şehit Ceyhun Arslantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Çelik üçüncü oldu. Öğrencilerin ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Sayın Mehmet Hilmi Güler ve Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan Uçak tarafından takdim edildi.
Program, Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale temalı oratoryo gösterisinin sahnelenmesiyle devam etti. Duygu dolu anların yaşandığı program, katılımcıların büyük beğenisiyle takip edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.








































