Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bir eğitim, öğretim, gençlik ve spor programıdır. 2014 yılından bu yana eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarındaki iş birliği ve hareketlilikler için sayısız fırsat sunan program, Avrupa'daki ve diğer ülkelerdeki gençlerimiz, öğrenci ve öğretmenlerimiz, gönüllüler ve diğer bireylerin uluslararası deneyimler kazanmalarını sağlamayı amaçlar. Program, öğrenim hareketliliği, stajlar, gönüllü hizmetler ve ortaklık projeleri gibi çeşitli faaliyetleri desteklerken katılımcılara önemli beceri ve tecrübeler sağlayarak Avrupa çapındaki eğitim, öğretim ve gençlik çalışmalarının modernleştirilmesine yardım etmektedir.
2021 yılından itibaren Mesleki Eğitim ve Okul Eğitimi alanlarında Erasmus+ akreditasyon faaliyetlerini başarıyla yürüten İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, önümüzdeki 2027 çağrı dönemini de kapsayan Yetişkin Eğitimi akreditasyonunun da bu sürece eklenmesiyle Yaygın Eğitim kurumlarımızın da Erasmus+ fırsatlarına erişimi noktasında önemli bir adım atmıştır. 2021 yılında başlayan ve 3. Hareketlilik yılını tamamladığımız Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında ilimizde faaliyet gösteren 28 Mesleki Eğitim kurumundan toplam 99 personel ve 154 öğrenci çeşitli hareketliliklerde yer alırken Erasmus+ Okul Eğitimi akreditasyonu kapsamında geride bıraktığımız üç yılda ilimizdeki 74 kurumdan 145 personel ve 106 öğrenci yurtdışı öğrenme hareketliliklerine katılmıştır.
10.01.2025 tarihinde yayımlanan sonuçlara göre geçtiğimiz yıl Eylül ayında Müdürlüğümüz tarafından yapılan Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu başvurusu ile yeni başlayan Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Ocak ayı içerisinde kabul beyanlarının yapılması, Halk Eğitimi ve Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüklerimiz arasından 7 kurumluk bir konsorsiyum oluşturmak için başvuruların alınması planlanmaktadır.
Kurulacak konsorsiyumla yapılacak hibe talebi başvurusuna istinaden Ağustos, 2025'te hibe miktarının belli olması ve Ekim 2025 itibariyle de hareketliliklerin planlanması beklenmektedir. 3 yıllık akreditasyon sürecinde tüm Yetişkin Eğitimi kurumlarımıza ulaşılması ve yurt dışı hareketliliklerinde personel, yönetici ve öğrenicilerinin yer almasına olanak sağlanması öngörülmektedir.
Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak yaşadığımız dönüşüm ile dijital çağı iyi tanımak, o dünyanın içindeki yerimizi ve duruşumuzu belirlemek amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan Erasmus projelerinin oldukça güçlü yönlerimizden bir tanesi olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Fatih Vargeloğlu, "2021 yılından bu yana Mesleki Eğitim ve Okul Eğitimi alanlarında Erasmus+ akreditasyon faaliyetlerini başarıyla yürütmekteyiz. 2025 yılından itibaren de Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni dönemde hareketliliklere katılacak öğretmen, öğrenci ve personelimize başarılar diliyor, akreditasyon çalışmalarında emeği geçen AR-GE ekibimize teşekkür ediyorum. Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu, ülkemize ve Eğitim Kenti Ordu'muza hayırlı olsun." dedi.