Müdürlüğümüzce hazırlanan "Kuşaktan Kuşağa Projesi" ile unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırıp maddi ve manevi anlamda hak ettiği değeri bulmalarını sağlamak; ayrıca kadın istihdamını arttırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak amaçlanıyor.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP)'nın destekleriyle hayata geçirilen Kuşaktan Kuşağa Projesi kapsamında ilk olarak Gürgentepe ilçemizde "Halı Dokumacılığı" atölyesinin açılışı yapıldı. Açılışa DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Gürgentepe Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Müdür Vekilimiz Olgun Küçük, Gürgentepe İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Hasan Şanlı, Şube Müdürümüz Ramazan Töngel, Müdürlüğümüz ARGE ekibinden görevli öğretmenlerimiz ve davetliler katıldı.
Kuşaktan Kuşağa Projesi kapsamında Gölköy ilçemizde "Kolan ve Şal Dokumacılığı" atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Gölköy Kaymakamı Muhammed Sadi Taşyapan, Müdür Vekilimiz Olgun Küçük, Gölköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Özgür Devrim Çelenk, Şube Müdürümüz Ramazan Töngel, Müdürlüğümüz ARGE ekibinden görevli öğretmenlerimiz ve davetliler katıldı.
Kuşaktan Kuşağa Projesi kapsamında daha sonra Mesudiye ilçemizde "Semercilik" atölyesinin açılışı yapıldı. Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen açılışa Mesudiye Kaymakamı Oğuzhan Aksoy, Müdür Vekilimiz Olgun Küçük, Mesudiye İlçe Millî Eğitim Müdürü Güngör Daşgın, Şube Müdürümüz Ramazan Töngel, Müdürlüğümüz ARGE ekibinden görevli öğretmenlerimiz ve davetliler katıldı.
Geçmişte insanların binek aracı olarak kullandıkları atların ve eşeklerin üzerine koyulan semerlerin, günümüzde teknolojinin gelişmesi ve araçların çoğalmasıyla birlikte kullanımı gittikçe azalmıştır. Bu nedenle, Müdürlüğümüzce hazırlanan "Kuşaktan Kuşağa Projesi" ile unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırıp maddi ve manevi anlamda hak ettiği değeri bulmaları ve verilen kurs ile semer yapımı ustalarını arttırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak amaçlanıyor.
Geleneksel Anadolu kültürünün önemli öğelerinden birisi olan halı kilim dokumacılığının ve semer yapımının yaygınlaşması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen Müdür Vekilimiz Olgun Küçük, "El sanatları bir toplumun aynası ve geleceğe tuttuğu ışıktır. Günümüzde her ne kadar el sanatları yok olma durumu ile karşı karşıya kalsa da geçmişte toplumun ihtiyaçlarının giderilmesinde büyük bir öneme sahip olmuştur. Amacımız, bölgemizde büyük önem ve değere sahip olan geleneksel dokuma sanatlarımızı yaşatmak ve tanıtmaktır. Kursiyerlerimiz el emeği göz nuru kolanları, şalları, halıları dokurken ve ayrıca semer yapımını öğrenirken hem unutulmaya yüz tutmuş bu güzel sanatı tekrar yaşatacaklar hem de kendilerine sosyal bir ortam sağlayıp birlik ve beraberlik içinde bu sanatı öğreneceklerdir. Kültürümüze, değerlerimize sahip çıkma konusunda duyarlılık gösteren kursiyerlerimize teşekkür ediyor; hayırlı ve başarılı çalışmalar diliyorum." dedi.