Perşembe İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, İlçe Millî Eğitim Müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda; 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala yapılması gereken çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda, ilimizde genelinde eğitim öğretim adına yapılan çalışmaların değerlendirmesi yapılarak yeni eğitim öğretim yılına hazır bir şekilde başlanılması istendi. Bakanlığımız tarafından başlatılan "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" ve " Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar ele alınarak son durum hakkında bilgi verildi. Okullar arası imkân farklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, çocuklarımızın yüreğini okuma sevgisi ile doldurmak ve onların kitaplara ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesinde okul kütüphanelerimizde bulunan kitap sayılarının değerlendirilmesi yapılırken hedeflenen sayıya ulaşılması için yapılması gerekenlerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Kurumlarımızın standartlarını yükseltmek, daha modern ve daha güvenli eğitim ortamı oluşturmak için yeniden yapılan kurumlarımız ile fiziki iyileştirme yapılan okullarımızın son durumları görüşüldü. Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde açılacak ve köylerin kalbi durumuna gelecek olan Köy Yaşam Merkezleriyle ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Bakanlığımız tarafından bu sene yeni bir adım daha atılarak eğitim öğretim süreci ile öğrencilerimize katkı sunması amacıyla ücretsiz dağıtılacak yardımcı kaynakların, öğrencilerimizin sıralarında ders kitaplarıyla birlikte verilecek olmasından dolayı okullarımızda gerekli çalışmaların hassasiyetle yürütülmesi istendi. Taşımalı eğitimle ilgili süreçler ayrıntılı bir şekilde değerlendirilerek yaşanabilecek olumsuz durumlarda gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Bakanlığımız tarafından gönderilen ana sınıfı donatım malzemelerinin sınıflarımızda uygun bir şekilde yerleştirilmesi ve kullanımının sağlanması için neler yapılması gerektiği ifade edildi. "Okul Temelli Mesleki Gelişim Çalışmaları"nın belirlenen takvimden hareketle neler yapılacağı kararlaştırılarak öğrencilerimiz için daha iyi bir eğitim öğretim ortamının sağlanması istendi.
Bakanlığımızın tarafından okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için başlatılan "Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi" ile çevre ve doğa bilincinin artırılması amacıyla sürdürülen "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" kapsamında Perşembe ilçemizde Atatürk İlkokulu / Ortaokulunda yapılan çalışmalar yerinde görüldü.
Ayrıca İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, önceden planlanarak tüm ilçe müdürlerimiz tarafından okunan Mustafa Özel'in "Yöneticilik Dersleri" adlı kitabının değerlendirmesi yapılarak kitap ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Perşembe ilçemizde bir araya gelen İlçe Millî Eğitim Müdürleri, ilçenin tarihî ve doğal güzelliklerini gezdi. Müdürlerimiz, eşsiz mavilikler içinde Perşembe merkezden Çamburnu Feneri'ne yapılan tekne turuyla şehrimizi denizden de görme fırsatı yakaladı. Daha sonra Perşembe'nin önemli bir yapısı olan Cemal Bayram Cami ile Çaytepe Merkez Cami ziyaret edildi. Yöremiz için önemli bir turistik değere sahip, mavi ile yeşilin en güzel tonlarının buluştuğu Hoynat Adası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı hâline gelen ve en çok turist çeken yerlerden biri olan Yason Burnu gezildi.
Toplantıda İlçe Millî Eğitim Müdürlerimizin talep ve önerilerini dinleyen Müdürümüz, Eğitim Kenti Ordu'muzda yapılan çalışmalar dolayısıyla emek veren herkese teşekkür etti.