Page 25 - Mart2024
P. 25
20. ULUSLARARASI ISTANBUL MUTFAK GÜNLERI’NDE
EĞITIM KENTI ORDU’MUZDAN BÜYÜK BAŞARI
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞ- 27 ülkeden 1.573 yarışmacının katıldığı 20.
FED) tarafından bu yıl 20.’si organize edilen Uluslara- Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde Altınordu
rası İstanbul Mutfak Günleri, Tuzla - Marina’da 13-16 Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci-
Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. lerimiz, 1 altın ve 3 gümüş madalya; Fatsa Mesleki
Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışma- ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencimiz, 1 gümüş ve 1
sı ve festivali olan, Dünya Aşçılar Birliği iş birliği ile bronz madalya; Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve
gerçekleştirilen organizasyon uluslararası düzey- Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, 2 gümüş ve 2
de gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlamaktadır. bronz madalya kazanmışlardır. Ünye Mesleki ve Tek-
Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonun- nik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ise 8 altın, 6 gümüş
da büyük adımlar atılmasını sağlayan festival, dün- ve 5 bronz madalya kazanarak toplamda 19 dünya
ya lezzetlerini İstanbul’a taşımaktadır. Geçmişte ya- derecesi elde ederek kazandığı madalyalarla “Yılın
pılan başarılı organizasyonlarla Dünya Aşçılar Birliği Lisesi” seçilmiştir. 20. Uluslararası İstanbul Mutfak
tarafından “Kıtalar Arası” unvanı alan Uluslararası Günleri’nde kazandıkları madalyalar ve elde ettikleri
İstanbul Mutfak Günleri, ülkemizin öğrenci ve genç dünya dereceleri ile Eğitim Kenti Ordu’muzun gurur
şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkânı sağ- kaynağı olan öğrencilerimizi, emeği geçen öğret-
lamaktadır. Turizm açısından da ülkemize büyük menlerimizi ve yöneticilerimizi tebrik ediyor; başarı-
değerler kazandıran Uluslararası İstanbul Mutfak larının devamını diliyoruz.
Günleri, Türkiye ve dünya gastronomi kültürüne yeni
şefler kazandırırken Türk mutfağının dünyada daha
çok tanınması için köprü görevi üstlenmektedir.
ordu.meb.gov.tr 25