Page 28 - KASIM2024
P. 28
Karalahana Diblesi
Anadolu’nun her bir köşesinin olduğu gibi Ordu ilimiz de
eşsiz lezzetleriyle ünlüdür. Ordu yöremizde karalahanaya pancar
denir. Ordu’da pancarın her türlüsü yapılır: pancar çorbası, pancar
sarması, pancar diblesi…
Özellikle kış aylarında hemen hemen herkesin severek tükettiği
dible, hem yancı hem de ana yemek olmasıyla bilinir. Bu sayede faz-
la yemek yapmadan ve fazla uğraşmadan karnınızı doyurabilirsiniz.
Bu yazımızda sizlere hem yancı hem ana yemek görevi gö-
ren pancar diblesinin tarifini anlatacağız. Siz de hazırsanız hemen
başlayalım!
Malzemeler:
1 bağ fide pancarı
Yarım bardak bulgur
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber
Yeteri kadar tuz
28 #e #e ğ i i t t im k e n t t iO RD U
n
28
28
#eğitimkentiORDU
U
ğ
iO
RD
e
k
im