Page 29 - KASIM2024
P. 29

Yapılışı:
                        1 - 1 bağ pancar(karalahana) yıkanır ve ince ince doğranır.
                        2 - Doğranan pancarlar kaynayan suya bir çay kaşığı tuz ile atılarak bir taşım
                        kaynatılır. Kaynayan pancarlar soğuk suya alınarak süzülür.
                        3 - Diğer taraftan yarım bardak bulgur başka bir kapta haşlanır.
                        4 - İnce ince doğranana soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
                        Kıvamına gelen soğanlara pul biber ilave edilerek süzülen pancar ve bulgur
                        eklenir.
                        5 - Pancar, bulgur ve soğanlar iyice karıştırılarak pişirilir ve sonra servis edilir.
                                                               Afiyet Olsun!


















































                                                                                       ordu.meb.gov.tr
                                                                                       o r d u .m e b .g o v .t r  29 29 29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34