Page 57 - Ocak2025
P. 57
Yapılışı
1.Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana ince ince
doğranır. Doğrandıktan sonra kaynamış suda bir iki
dakika kadar haşlanır.
2. Bir buçuk litre kaynayan suya karalahana, haş-
lanmış kuru fasulye ve mısır yarması eklenir. On beş
dakika kaynamaya bırakılır.
3. Diğer yandan yemeklik doğranmış soğan pembe-
leşene kadar kavrulur. Salça ve pul biber ilave edilir.
Pul biberin acı olması tercihe bağlıdır.
4. Tenceredeki karalahana, kuru fasulye ve mısır yar-
masına soğan, salça ve pul biber karışımı ilave edilir.
5. Bu şekilde on beş dakika daha pişirilir.
6. İki kaşık mısır unu bir bardak su da açılır ve tencere
ilave edilir.
7. Son olarak tuzu ilave edip sıcak olarak servis edilir.
Yeşim Şahin
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
ordu.meb.gov.tr 57

